• sannatallgren7

Minna Heikkinen - Mikkeli

Päivitetty: 27o helmi 2019

Maailma muuttuu ja ihmisten täytyy olla valmiita luopumaan osittain saavutetusta elintasostaan, auttamaan vähempiosaisia ja avartaa katseensa koko maailmaan ja tulevaisuudelle. Olemme yhdessä tässä veneessä, maapallon voi pelastaa vain yhteistyö.Olen pienen pojan yh-äiti, joka elää 48-vuoden iässä ruuhkavuosiaan. Olen  kotoisin Etelä-Savosta ja paluumuutin takaisin Mikkeliin Ruotsista perustaessani pienen perheeni, johon nykyään kuuluu myös 2 koiraa. Aiemmassa elämässäni tein töitä televisiotuotantojen parissa, nyt opiskelen sairaanhoitajaksi ja moottoripyöräily on elämäntapani.


Täällä ruohonjuuritasolla huomaan asioita päivittäin, jotka eivät ole oikein eikä hyvin valtakunnassamme. Näitä asioita joita jokainen tavallinen ihminen päivittelee kahvipöydässä tai uutislähetysten äärellä.  Minua erityisen lähellä ovat lapsiperheiden- ja vanhusten asiat, eläinten oikeudet, sekä sosiaali-ja terveysalan työntekijöiden tilanne. Koulutukseen, varhaiskasvatukseen ja positiiviseen perhepolitiikkaan panostamisen katson olevan elinehto Suomen tulevaisuudelle. 


Yhteiskuntaa ei kehitetä, eikä viedä eteenpäin sillä että ihmisten ja yhteiskunnan asioiden ajamisesta tehdään puoluepolitiikan temmellyskenttä. Ei ole kovin montaa ammattia mihin pääsee ilman soveltuvaa koulutusta, mutta yhteiskunnan tärkeistä asioista pääsee päättämään, jos osaa vain poliitikan kiemurat. 


Haluan ravistella käsityksiä siitä mikä on sosiaali- ja terveysalan työntekijöiden oikea palkka? Minkä arvoista työtä he tekevät? Jos haluamme, että oikeat ihmiset pysyvät alalla ja ala kasvattaa vetovoimaansa on palkan vastattava vaatimuksiin. Hoitajien surkeita palkkoja kuulee vielä nykyäänkin puolusteltavan sillä, että hoitoala on kutsumustyötä. Katsoisin että politiikka, monet korkeat luottamustoimet ja virat ovat sitä vieläkin enemmän, joten olisiko palkkoja tasattava kiky-hengessä myös muilla aloilla, kun yhteiskunnan rahat eivät enää riitä?


Tulevaisuus maapallollamme huolettaa, kotimainen ruokatuotanto pitää turvata, epäreilut verot pitää kyseenalaistaa, Suomen maat metsät ja vedet kuuluvat Suomen kansalle! Niitä ei pidä yksityistää ja kaivoslaki tarvitsee nopeasti rajoituksia. Useita meistä koskettaa myös vanhusten tilanne, miten meitä tulevaisuudessa hoidetaan?


Epäkohtien lista on pitkä ja kasvaa tiedostamisen myötä, mutta samaan aikaan elämme etuoikeutetusti yhdessä maailman hienoimmista maista.Yhdessä voimme parantaa asioita, kun annamme muutokselle mahdollisuuden. Ennenkaikkea uskon asiantuntijoihin, tieteeseen ja tutkimukseen. Tärkeiden päätösten täytyy pohjautua tutkittuihin faktoihin ja kansalaisten perusoikeuksiin.