• sannatallgren7

Kati Annika Häkkinen - Mikkeli

Olen 38 -vuotias seikkailija Mikkelistä. Tai oikeastaan Haukivuorelta, mikä vielä nuoruudessani oli itsenäinen kunta palveluineen Mikkelin kupeessa.


Pienestä, tuohon aikaan noin 3000 asukkaan kylästä suuntasin maailmalle opiskelijavaihtoon Espanjaan - rohkeasti espanjan kielen taidottomana. Myöhemmin Heinolan, Helsingin ja Mikkelin kautta suuntasin Brasiliaan silloisen puolisoni kanssa. Meidän oli tarkoitus muuttaa Manaukseen, keskelle Amazonin viidakkoa, jossa puolisoni tuolloin työskenteli, mutta kuukausi Brasilian ihmeitä riitti tuolloin täyttämään omat seikkailjan tarpeeni ja lopulta päädyimme reppureissultamme asumaan Thaimaan Khanomiin.


Seikkailuilta ovat syntyneet kaksi lasta, Nino 10 ja Aida 8 ja yksi palkittu hotelli; Aava Resort & Spa. Viimeiset kymmenen vuotta ovat siis olleet vauhdikkaat, mutta ennen kaikkea jännittävät ja opettaneet enemmän kuin mikään tähän saakka.


Suomeen palasin joulukuussa 2018 sillä halusin Ninon ja Aidan oppivan suomalaisuutta, Thaimaassa koko elämänsä kasvaneina, thain ja englanninkielet olivat vahvimmat eikä lapsilla ollut hajuakaan ihanasta Mikkelin murteesta!


Tietenkin myös se, että meillä todellakin on Suomessa maailman paras koululaitos, vaikutti asiaan ja se on mahdollisuus jota kukaan ulkomailla asuva suomalainen vanhempi ei haluaisi olla käyttämättä.


Mutta miksi sitten Liike Nyt ja ehdokkuus?


En ole koskaan äänestänyt puoluetta, vaan henkilöitä. Minua rehellisesti sanottuna ahdistaa kategorisointi ja puoluekuri. En voisi ajatellakaan, että mikään taho, kertoisi minulle kuinka minun tulee ajatella.


Yhdetkään minulle annetut raamit eivät ole koskaan olleet tarpeeksi leveät ja ehkä tieten tahtoenkin olen aina rikkonut rajoja.


Sellainen henkilö ei kuuntele pienen piirin säätelemiä “lakeja”, kuinka hänen tulisi olla.


Maalaisena äänestin usein keskustaa, tottakai joudun ajattelemaan ikääntyviä vanhempiani tai veljeni lapsia muuttotappiokylässä, josta palvelut toisensa jälkeen katoavat. Yrittäjänä ja yrittäjän lapsena olen usein äänestänyt myös kokoomuslaista mutta on vihreäkin saanut ääneni.


Liike Nytin tahto muutoksesta, on se joka minuun kolahti. Päätöksentekoa tulee uudistaa. Ei sen tarvitse olla radikaalia, mutta suomalaisten mielipiteitä tulee kuunnella aktiivisemmin. On totta, että puolueista valitut ehdokkaat äänestävät lobbareiden ja niiden mukaan, jotka rahalla mahdollistivat heidän valintansa.


Uskon vahvasti kommunikointiin ja vuorovaikutukseen, jokaisella tulee olla oikeus ja mahdollisuus tulla kuulluksi, eikä pelkästään vain vaaleissa.


Suomi on todella hieno maa! Maailman paras ja se meidän kaikkien tulisi nähdä. Olen uskomattoman ylpeä suomalaisuudestani. Ulkomailla asuessani katsoin Suomea ja suomalaisuutta ulkoapäin hieman eri valossa ja kyllä, pientä viilausta vaatii meidänkin yhteiskuntamme.


Allekirjoitan kaikki kuusi Liike Nytin perusperiaattetta ja niiden ympärillä ovat myös omat vaaliteemani. Yrittäjyys erityisesti pienyrittäjyys, heikoimmista huolehtiminen ja EU-myönteisyys, sekä muutos ja sen hyväksyminen ovat aiheita joista tulen puhumaan.


Löydät minut myös Facebookista tai voit olla yhteydessä sähköpostilla kati.hakkinen@aavaresort.com