• Mikko Mäkelä

Mikko Keinonen - Heinävesi

Päivitetty: 21o helmi 2019Ilman kritiikkiä meistä tulee laiskoja ja tyhmiä.


Elämä on antanut minulle paljon enemmän kuin olen osannut edes uneksia: tietoa, kokemusta, ystäviä, onnea ja vastoinkäymisiä. Olen kiitollinen kaikesta, mitä olen saanut ja haluan antaa mahdollisimman paljon hyvää takaisin. Siksi on luonnollista, että haluan myös vaikuttaa yhteisiin asioihin.


Olen 47-vuotias heinäveteläinen paluumuuttaja. Palasin kotiseudulleni 14 vuotta sitten Tampereelta, missä opiskelin yliopistossa tiedotusoppia ja valmistuin yhteiskuntatieteiden maisteriksi.


Minusta piti tulla toimittaja, mutta se urapolku oli minulle liian kapea. Toimittajan taitoja käytän toki koko ajan, mutta nykyään olen eräänlainen tiedon ja luovuuden yleisammattilainen ja näyttäydyn ihmisille elokuvantekijänä, mediayrittäjänä, kolumnistina, kulttuurituottajana, kouluttajana tai järjestöaktiivina.


Eduskuntavaaliehdokkaaksi ryhdyin, koska se on luonnollista jatkoa vaikuttamistyölle, jota olen tehnyt erilaisissa kulttuuri- ja yrittäjäjärjestöissä sekä kymmenisen vuotta kunnanvaltuutettuna. Liike Nyt! oli luonnollinen valinta ryhmäksi, koska olen aina ollut sitoutumaton ja vierastanut perinteistä, aikansa elänyttä vasemmisto-oikeisto-jakoa.


Ajattelijana olen analyyttinen ja kriittinen ja kyseenalaistan yhtä lailla itseäni kuin muitakin. En voi sietää ehdottomia väittämiä, vaikka ne sopisivat maailmankuvaani, koska absoluuttiset totuudet ovat mahdollisia vain teoreettisessa matematiikassa. Olen oppinut, että yhteisiä asioita ei voi hoitaa ilman kompromisseja enkä hyväksy politiikkaa, jossa halu voittaa vastapuoli ja kerätä pisteet omalle joukkueelle menevät asian edelle.


Toisaalta olen myös pragmaatikko ja kaikessa tekemisessäni pyrin hakemaan monipuolista tietoa ja uskon luovaan ongelmanratkaisuun. Kun ajattelee joustavasti ja jaksaa hakea uusia näkökulmia, syntyy ratkaisuja silloinkin, kun niitä ei näytä olevan. Toisaalta rakentavan kriittinen lähestymistapa tekee hyvästäkin ratkaisusta vielä paremman.


Olen luonteeltani keräilijä ja suhtaudun intohimoisesti tietoon. Siksi olen tullut keränneeksi kaikenlaista tietoa lukien, kokien, katsoen ja keskustellen.


Toisaalta kaikkeen työhöni on aina kuulunut olennaisesti kuulunut luova ajattelu ja siksi pyrin jatkuvasti sovittamaan uutta tietoa siihen, mitä jo tiedän ja miettimään, miten tätä voisi käyttää hyödyksi itselleni ja muille.


Siksi minulla on paljon asioita, joihin haluan ottaa kantaa ja haluan tuoda uusia näkökulmia. Minulla on myös konkreettisia ideoita ja monet niistä ovat todennäköisesti jopa toimivia.

En siis koe järkeväksi tiivistää poliittista ajatteluani tai tavoitteitani yhteen tai kahteen iskulauseeseen.


Listaan tähän kuitenkin muutamia pääteemoja, joita aion kampanjani aikana nostaa esille ja joihin haluan vaikuttaa. Avaan näitä syvemmin ja konkreettisemmin myöhemmissä teksteissäni ja myös videoblogeissa:


  • Koulutuksen, sivistyksen ja tieteen arvo on palautettava.

  • Pienituloisille porkkanaa kepin sijaan.

  • Maaseutu on pidettävä elinvoimaisena.

  • Luonnonvaroja tulee käyttää kestävästi.

  • Yrittäjien ja varsinkin pienyrittäjien asema pitää turvata.

  • Kulttuuri on hyvä sijoitus.


Kommentoikaa, kysykää ja kertokaa, jos olen väärässä, koska elämä on oppimista. Ilman riittävää painetta ei synny hyvää ja ilman riittävää kritiikkiä meistä tulee laiskoja ja tyhmiä. Siihen ei varsinkaan päättäjällä ole varaa.


Ole yhteydessä:

sähköposti: soisalomedia@gmail.com

puh. 045 7871 3451