• sannatallgren7

Ari Toropainen - Kouvola

Päivitetty: 14o helmi 2019

Olen Ari Toropainen, 55-vuotias terveysalan asiantuntija ja yrittäjä. Erityisesti työllistäminen, yrittäjyys ja terveydenhuollon kehittäminen ovat minulle tärkeitä. Eläinsuojelu on myös lähellä sydäntäni. Perheeseeni kuuluukin kolme rescue-kissaa.Vuonna 2005 perustin kolmen työntekijän voimin Kouvolan Lääkärikeskuksen. Kehitin yritystä vuosien saatossa ja sain sen kasvu-uralle. Mielenkiintoisten ja työntäyteisten vuosien jälkeen luovuin yrityksestä marraskuussa 2017. Tässä vaiheessa työllistin jo 22 työntekijää ja 45 ammatinharjoittajalääkäriä sekä fysioterapeuttia. Liikevaihtomme oli 3,2 Meur.


Kokemukseni Lääkärikeskuksen pyörittämisestä tekee minusta asiantuntijan sekä yrittäjyyden, terveydenhuollon että työllistämisen saralla. Yrityksen perustaminen ja sen kehittäminen, sekä johtamisen haasteet tulevat selviksi ainoastaan oman tekemisen ja kokemuksen kautta.


Kirvesmiestaustani sen sijaan auttaa minua ymmärtämään haasteita, joita rakentamiseen liittyy. Jatkossa meidän on terävöitettävä rakentamiseen liittyvää byrokratiaa. Lisäksi sisäilmaongelmia tulee ratkaista esimerkiksi järkevällä ilmastoinnilla. Meidän tulee myös entistä voimakkaammin tukea luonnonmateriaalien käyttöä.


Yrittäjä ymmärtää yrittäjää


Olen taustaltani yrittäjä. Ymmärrän erinomaisesti kaikkia niitä haasteita, joihin yritysmaailmassa jatkuvasti törmätään. Itse sain tutustua byrokratian ja säännösten viidakkoon silloin, kun perustin ja kehitin Kouvolan Lääkärikeskusta.


Kaiken näkemäni ja kokemani takia pidänkin todella tärkeänä sitä, että eduskunta lähtee pikaisesti järkiperäistämään normistoa. Tämän tulee itse asiassa olla yksi sen päätavoitteista.


Työllistämisen helpottaminen


Työllistämisen helpottaminen on yritysten kannalta ratkaisevan tärkeää. Yritysten toimintaedellytyksiä on pakko kehittää. Työntekijän palkkaaminen ja siihen liittyvät asiat ovat yksi suurimpia kynnyksiä yritystoiminnan laajentumisen tullessa ajankohtaiseksi.

Tästä syystä ehdotan, että ensimmäisen työntekijän koeajaksi säädettäisiin 12 kuukautta. Seuraavan työntekijän koeaika voisi olla 10 kuukautta ja niin edelleen. Kun yrityksen ja työntekijän yhteinen vuosi tulee täyteen, ei yritys enää pärjää ilman työntekijää.

Tätä kautta voimmekin lisätä ja tukea pysyvää työllistymistä. Pidempi koeaika on myös työntekijän etu, sillä se antaa hänellekin joustoa ja liikkumavaraa.


Terveydenhuollon kehittäminen


Lainsäätäjän näkökulmasta terveydenhuollon toimintaympäristön aito ymmärtäminen on hyödyllistä ja tärkeää. Taustani vuoksi hoiva-alan yrittäjyysmahdollisuudet ja niiden kehittäminen ovat minulle erityisen tärkeitä. Uskon vakaasti, että pienet ja kodinomaiset hoitoyksiköt ovat tulevaisuutta.


Sairaanhoidosta ennaltaehkäisyyn


Tällä hetkellä terveydenhuollossa on siirrytty ennaltaehkäisyn sijasta pelkkään sairaanhoitoon. Ennaltaehkäisyyn on jatkossa satsattava ja siihen on saatava lisää resursseja, sillä vain siten voimme saavuttaa oikeanlaisia säästöjä. Mikä parasta, näin toimimalla vähennämme myös inhimillistä kärsimystä.


Ennaltaehkäisyä voidaan toteuttaa monilla tavoilla. Terveystarkastukset, varhainen puuttuminen, laboratoriotutkimukset sekä näyttöön perustuvat terapiat tulee ottaa käyttöön entistä tehokkaammin. Myöskään digitaalisia palveluita ei sovi ohittaa, sillä niiden hyödyntäminen pienentää kustannuksia ja myös vapauttaa kallisarvoista aikaa.


Bio- ja kiertotalous Suomen uusi Nokia


Bio- ja kiertotalous ovat meille tulevaisuuden Nokia. Meillä on jo nähty muutamia hienoja ratkaisuja (esim. Kotka Millsin muoviton kartonki), ja lisää kaivataan. Meidän tulee saada puupohjaiset polttoaineet sekä materiaalit kehityksen kärkeen. Muoville on kehitettävä korvaavia materiaaleja. Eikä unohdeta myöskään jo olemassa olevaa muovia ja jätettä – niiden uudelleenkäyttöä on jatkossa tehostettava ja kehitettävä.


Lopuksi

Liike Nyt on minulle se ainoa oikea vaihtoehto. Päätökset tehdään aidosti yhdessä. Kaakkois-Suomen vaalipiirissä meillä on loistava porukka kasassa – tästä tulee jännittävä ja vauhdikas kevät!

Laita viestiä: ari.toropainen@kiinteistot.net